Contactati-ne

 (+40) 722 290 512

Tehnologia Constructiilor - Rezidentiale    Este un set de tehnici de inginerie care se aplică proceselor de construcție structurală. Este utilizat în principal în construcții rezidențiale. Este, de asemenea, utilizat în proiectarea sistemelor de transport, a sistemelor industriale și a proiectelor legate de energie.

Sectorul construcțiilor, deși a fost unul dintre cei mai reticenți în a încorpora inovația în procesele sale, a reușit să se reinventeze sub protecția noilor tehnologii.

   Acest proces a atins apogeul la sfârșitul anului 2007, când bula imobiliară a izbucnit în SUA Un astfel de eveniment a provocat o transformare a obiceiurilor și așteptărilor consumatorilor, care a înclinat spre cererea de structuri confortabile și accesibile. și calitate.

  Cei care studiază tehnologiile de construcție învață multe detalii despre procesul de construcție. De exemplu, siguranța construcției, cablarea electrică, încadrarea, inspecția amplasamentului, analiza desenelor și specificațiilor, problemele de mediu, sistemele mecanice și betonate.

   Caracteristici

  • Operațiuni zilnice mai eficiente

Cu tehnologia de construcție, managerii de proiect pot utiliza software-ul pentru a coordona proiectele, pentru a partaja schițe digitale și pentru a primi feedback în timp real.

În acest fel, operațiunile zilnice ale companiilor de construcții sunt semnificativ îmbunătățite, rezultând un model de operare zilnic mai puțin costisitor și mai agil, cu mai puține comenzi de schimbare.

Structuri mai inteligente și mai durabile

Tehnologiile de construcție produc structuri mai inteligente și mai durabile, în principal în două moduri:

- Proiectarea structurilor mai bune de la zero.

- Remodelarea structurilor existente pentru o durabilitate mai mare.

Software-ul de construcții permite proiectanților, inginerilor și constructorilor să partajeze modele 3D și schițe unul cu celălalt, împuternicind toți profesioniștii să colaboreze devreme pentru a crea structuri mai inteligente.

Deoarece modelele pot fi simulate pentru precizie, înainte de începerea lucrărilor de construcție, se pierde mai puțin timp și resurse pe structuri slab construite.

Folosind instrumente mai bune

  Implementarea tehnologiei de construcție este să profite de cele mai bune instrumente de pe piață astăzi și să le folosești pentru a crea o muncă mai bună.

  Fie că utilizează imagistica 3D pentru a genera modele interactive, scanarea cu laser pentru a facilita renovări eficiente sau estimarea sistemelor pentru a reduce costurile, există multe platforme pentru îmbunătățirea afacerii.

  •  Servicii mai bune pentru clienți

De mulți ani, industria construcțiilor a fost provocată să comunice în mod eficient informațiile către clienți. Proprietarii au trebuit să viziteze șantierul frecvent pentru a vedea cum progresează proiectul lor și pentru a asigura standarde ridicate de calitate.

Tehnologia bazată pe cloud le permite clienților să rămână la curent cu progresul proiectului în fiecare etapă. De exemplu, modelele și schițele 3D pot fi partajate în timp real pentru aprobarea clienților. Documentele pot fi procesate și partajate aproape instantaneu.

Principalele tehnologii de construcție

Progresul tehnologic a introdus numeroase inovații în domeniul construcțiilor. Există o mare diferență între metodele de construcție noi și cele vechi.

Cele mai multe părți ale clădirii, cum ar fi coloanele, tavanele și blocurile de beton, sunt disponibile gata făcute, ceea ce crește foarte mult viteza procesului de construcție.

  •  Construirea modelării informațiilor

A rămâne în limita bugetului este o prioritate ridicată în proiectele de construcții, iar modelarea informațiilor despre clădiri ajută considerabil.

Acesta este un proces care implică generarea și gestionarea reprezentărilor digitale ale caracteristicilor fizice și funcționale ale locurilor.

Modelarea informațiilor despre clădiri este unul dintre acele sisteme computerizate care facilitează colectarea regulată a informațiilor despre clădirile în construcție.

Designul asistat de computer ajută la proiectarea clădirilor impecabile. Prin simulări pe computer, problemele pot fi găsite și rezolvate înainte ca clădirile să fie construite fizic.

LEED

Cel mai recent accent în tehnologia construcțiilor este LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). Este introdus pentru a monitoriza nivelul construcției „verzi” din industrie.

Asigurați-vă calitatea și verificați modul de construcție verde. De asemenea, lucrează pentru a găsi și introduce materiale pentru clădiri verzi.

În plus, se ocupă de toate aspectele conexe și îl supraveghează astfel încât întregul proces să fie respectuos cu mediul. În acest fel se menține un echilibru în nivelul de energie al sistemului.

  •  Drone

Introducerea dronelor în ultimul deceniu a schimbat fața industriei construcțiilor.

La inspectarea și cartografierea zonei specificate, valoarea acesteia constă în a putea merge acolo unde oamenii și mașinile grele nu pot. Astfel, puteți revizui progresul în timp real și capacitatea de a face modificări ale planului, conform imaginilor dronelor.

Aceste dispozitive controlate de la distanță permit monitorizarea proiectelor la scară largă din locații îndepărtate. Din acest motiv, managerii de proiect nu trebuie să fie fizic la fața locului pentru a controla operațiunile. Acest lucru le face o investiție valoroasă pentru proiecte la scară largă și cu costuri ridicate.

  •  Sistem de presare Hercules

Industria construcțiilor este reactivată prin tehnologie, în special în construcția de infrastructuri, cum ar fi podurile, deoarece acestea necesită o rezistență și o durabilitate mai mari.

  Pentru a atinge acest scop, noile tehnologii reduc timpul și utilizează puterea umană cu o forță și o rezistență mai mari. În sistemul inițial, cablurile au fost trase manual și apoi betonul a fost turnat pentru a îmbunătăți robustețea. Toate acestea s-au făcut folosind forță de muncă masivă.

  Cu toate acestea, menținerea calității a fost o mare problemă. De asemenea, a crescut costul proiectului, care uneori a depășit așteptările.

Sistemul de presare Hercules Tensioning oferă o soluție adecvată pentru multe dintre aceste probleme la proiecte mari. Cu acest sistem infrastructura este consolidată. Astfel, tendoanele din beton precomprimat cu cabluri de oțel asigură calitate.

Panouri din polistiren

  Această tehnologie oferă o bună rezistență la convecția termică, ceea ce ajută la crearea locuințelor cu control termic.

Panourile din polistirol sunt de fapt spumă EPS, care este etanșată între foile de oțel pentru o rezistență sporită. Această spumă funcționează ca rezistență termică.

  Nu numai că rezistă la căldură, dar are și capacitatea de a rezista la viteze ale vântului de până la 220 km / h. Acest lucru îl face favorabil în zonele afectate de uragane.

  Durabilitatea și rezistența din polistirol fac clădirile mai durabile și mai curate decât clădirile din alte materiale.